Зеленський все більше стає Порошенком - у всіх розуміннях: і добрих, і поганих. Адже країна, інституційність, українськість впливає на президента незалежно від прізвища останнього – так вважає політолог Микола Давидюк.

Про це він заявив в прямому ефірі телеканалу ГІТ.

За його словами, Кучма йшов на другий термін з ідеєю про «второй русскій», але не зміг і побоявся. Він зрозумів, що не дадуть «ці кляті волиняни, галичани і решта українців». А зараз, на думку політолога. бачимо бум на українську мову в Одесі.

Також Микола Давидюк прокоментував секрет рейтингу Зеленського. Політолог вважає, що цей феномен є результатом запиту країни на «нові обличчя».

«Був запит на нових людей: чесних, порядних, професійних. – каже Микола Давидюк. – І є старі, які дуже жорстко програлися. Зеленський один зверху – новий, а знизу всі старі. Будь-хто, хто може стати «новим обличчям», зачищається Зеленським: Кличко, Гройсман, Разумков. Хтось позбудеться посади, хтось отримає кримінальну справу. На Банковій головне завдання – зробити так, щоб поруч із Зеленським були Бойко, Порошенко, Тимошенко. А він їх перемагав».

На думку Миколи Давидюка, попри те, що Зеленський весь час жартував з політиків, зараз він вже став класичним політиком, але він не пускає інших нових, молодих. Це дуже хитра стратегія, вважає політолог.

Зеленський вже більш як рік думає про другий термін і вже пів року йде підготовка до цього, попри передвиборчі обіцянки, що він йде лише на одну каденцію – твердить пан Давидюк.

Інші думки політолога Миколи Давидюка маєте можливість дізнатися, переглянувши наше відео.