Обвинувачений у зґвалтуванні, незаконному позбаленні волі та незаконному поводженні зі зброєю втік із зали Луцького міськрайонного суду, щойно суддя зачитав ухвалу про зміну запобіжного заходу – із домашнього арешту на тримання під вартою.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Сталося це в понеділок, 13 вересня. Наразі поліцейські розшукують втікача.

40-річний мешканець селища Любешів Волинської області перебував під домашнім арештом, а отже на суд їхав без супроводу конвою.

За втікачем тягнеться цілий «букет» злочинів, про які стало відомо під час слідства. Саме тому суд хвалив рішення про зміну запобіжного заходу – від домашнього арешту до тримання під вартою.

Зокрема, раніше йому інкримінували злочини за статтею 146 Кримінального Кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 152 (Зґвалтування).

У пресслужбі суду повідомили, що розглядали справу про обрання запобіжного заходу. Як тільки суддя оголосив ухвалу, чоловік вийшов з зали суду і покинув приміщення.

Прессекретар служби судової охорони у Волинській області Євгенія Ковтун в коментарі редакції зазначила, що функцію конвоювання повинна була здійснювати поліція.

«Служба судової охорони не мала права його затримувати, бо не була попереджена про вирок судді. Співробітники не були в залі засідання, де був винесений вирок, їх не попередили про нього. Служба судової охорони несе функцію охорони громадського порядку, але не функцію конвоювання», – зазначила Євгенія Ковтун.

На вигляд підсудний худорлявої тілобудови, середнього зросту, із блідою шкірою обличчя. На момент втечі був повністю одягнений у чорний одяг – спортивний костюм із курткою на довгий рукав, кепку та кросівки. Мав при собі пакет світлого кольору.