Луцький міськрайонний суд засудив водія, який збив батька з двома дітьми на пішохідному переході у Луцьку, до 6 років тюрми з позбавленням права керувати авто на 3 роки.

Під час судового засідання 20 вересня обвинувачений повністю визнав свою вину, повідомляє «Суспільне».

Знімати обличчя обвинуваченого суд заборонив.

Під час дебатів травмований в аварії батько загиблого 9-річного хлопчика Олександр Позняковський і його адвокати просили суд призначити обвинуваченому максимальну міру покарання.

«Він не розкаявся, і хочемо максимальний термін – 8 років позбавлення волі, а також повністю задовольнити позов цивільний і взяти під арешт в залі суду», – сказав чоловік у своєму зверненні до суду.

Адвокат обвинуваченого водія Назарій Щербяк просив суд врахувати щире каяття його підзахисного і те, що він – батько трьох малолітніх дітей, тож звільнити його від виконання покарання з випробуванням на певний термін.

Судові дебати тривали годину. Також суд повністю задовольнив цивільні позови на користь травмованого в аварії Олександра Позняковського – мільйон гривень і стільки ж на користь його дружини.

Зі слів судді Ігоря Ясельського, вирок може бути оскаржений в апеляційному суді упродовж 30 днів з дня його проголошення. Чи подаватиме апеляцію осуджений, поки не відомо.

Нагадаємо, аварія трапилася на пішохідному переході 6 червня 2021 року поблизу розважально-оздоровчого комплексу «MOJO HALL». Водій автомобіля Ford Focus здійснив наїзд на пішоходів, які переходили дорогу. Автівка збила 29 -річного чоловіка та двох його дітей: 9 і 5 років. Внаслідок аварії легковик «знесло» на зупинку громадського транспорту. Двох дітей доставили в лікарню «швидкі». Згодом 9-річний хлопчик помер.