80 відсотків лучан виступають за вступ України до ЄС,  5% вважають, що нашій державі слід приєднатися до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Ще 7 відсотків хочуть приєднатися до якогось іншого об'єднання, і ще для семи відсотків важко було визначитися з відповіддю.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження проведеного групою Рейтинг проведеного в рамках сьомого Всеукраїнського муніципального опитування.

На референдумі про вступ до НАТО 72 відсотки жителів обласного центру Волині підтримали б цю ідею, противниками виступили б 10% лучан. Ще 7 відсотків не брали б участь в такому заході, а  для 11% виявилося важко відповісти на таке запитання. 

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) з 12 травня по 3 червня 2021 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів.

Вибірка складалася з 19,196 постійних жителів 24 міст, віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі. Для забезпечення репрезентативності вибірки, було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення.

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 65%.