Серед країн світу лучани найтепліше ставляться до Канади, а найхолодніше до Росії. Лише 1 відсоток мешканців обласного центру Волині дуже тепло ставиться до країни-агресора. Тепло ставляться до РФ 10% респондентів,  нейтрально - 28 відсотків лучан. Проте холодно і дуже холодно ставляться 27 і 37% відповідно. 

Про це свідчать результати соціологічного дослідження проведеного групою Рейтинг проведеного в рамках сьомого всеукраїнського муніципального опитування.

Натомість до Канади дуже теплі почуття мають 12 % респондентів, ще 43 відсотки мають тепле ставлення до країни кленового листа, 38 - нейтральне і лише у 3 % холодне ставлення.

Що стосується США, то 8 і 39% лучан ставляться до цієї держави дуже і тепло і тепло, відповідно. Нейтральну позицію займають 44 відсотки. Холодно і дуже холодно - 6 і 2 відсотки, відповідно. 

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. Дані були зібрані у 24 містах України (Київ та усі обласні центри; у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) з 12 травня по 3 червня 2021 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів.

Вибірка складалася з 19,196 постійних жителів 24 міст, віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі. Для забезпечення репрезентативності вибірки, було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення.

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 65%.