Луцька «Волинь» в 1/16 фіналу розіграшу Кубка України з футболу поступилася ФК «Маріуполь» в серії післяматчевих пенальті – 5:6.

Матч відбувся в середу, 22 вересня, на луцькому стадіоні «Авангард».

Основний і додатковий час не виявив переможця. Волиняни вистояли, хоча вже на 21-й хвилині арбітр за фол останньої надії показав червону картку Іванові Цюпі.

Перед тим, на 19-й хвилині, Маріуполь мав чудову нагоду вийти вперед. Петро Стасюк добре вдарив головою, але Арсеній Коркодим зреагував на цей постріл.

Лучани здебільшого захищалися, хоча мали декілька напівмоментів, якими не скористались. А за 10 хвилин до закінчення основного часу ворота «Волині» врятувала стійка.

«Маріуполь» прагнув закінчити гру в додатковий час, проте «хрестоносці» не дозволили цього зробити.

Далі була драматична серія пенальті. 

Почалася вона з неточного удару Ярослава Квасова. Проте згодом рахунок зрівнявся: Коркодим потягнув удар Данила Удода. Після цього команди двічі поспіль обмінялися як точними, так і неточними ударами. Закривав серію з 5 ударів для Волині Сіаваш Хагназарі. Він міг вирішити долю поєдинку. Пробив у стилі Паненки, але воротар гостей не впав, а спіймав м’яча.

Вирішальним у серії пенальті став сейв Турбаєвського після удару Артура Рябова, а у відповідь Денис Світюха не залишив шансів нашому воротареві – 5:6.

Дивіться серію пенальті на відео: