Колишній головний тренер футбольного клубу «Волинь» Андрій Тлумак вважає, що керівництво клубу, попри декларації бажання підвищися у класі, не хотіло бачити «Волинь» у Прем’єр-лізі.

Про це Андрій Тлумак розповів в інтерв’ю ютуб-каналу «Брутальний футбол».

– Фанати «Волині» надсилали запитання до вас. Сказали, що ви два рази були близькі до того, щоб вийти (у Прем’єр-лігу – ред.), і вони кажуть, що в кінці сезону, на їхню думку, команда щось здавала. Чи були якісь підводні камені, течії, чого «Волинь» здавала. Що відбувалося?

– Перший рік, коли я прийшов у команду, вона ледь-ледь спаслася від вильоту з першої ліги. Ми прийняли команду, там було 16 команд – вони на 14-му місці закінчили. Не знаю, які там були матчі, але там було багато питань до гри з «Рухом», коли «поза грою» підняли – забили. Ну, менше з тим. То була історія. Ми наступного сезону вже грали у плей-оф. Притому, що з нас взимку зняли 6 очок.

– Що відчували, коли грали з «Карпатами»?

– Я з першого дня того найбільше боявся, чесно. Що-що, але я не хотів грати. З ким завгодно, тільки не з «Карпатами». Але виконуєш свою роботу. Цілий рік працюєш над якимись моментами, звичайно, що ти хочеш результату. Звичайно, що ти хочеш виграти. Попалися «Карпати». Зрозуміло, що того не хотілося. Ти собі потім проаналізовуєш: якби тоді «Карпати» вилетіли, і це зробив я, ну, блін, от як вертатися у Львів? Я ж розумів, що Луцьк – це є хороша практика, хороший досвід мій в дорослому футболі. Це мій перший досвід в дорослому фктболі. Тому я вважав, що то дуже непогано.

Так само беремо другий рік. Ми говоримо знову про Луцьк. Кажете, що здаємо. Ми граємо найважливіший матч в сезоні – з «Минаєм». Якщо обігруємо – проходимо далі: виходимо у Прем’єр-лігу. Ми два роки грали у фіналі, можна сказати: що з «Карпатами», що з «Минаєм». Перед останнім матчем у нас знаходять 6 чоловік із коронавірусом. І головне, що в нас цілий сезон приходить одна фірма – приймає аналізи, а перед тим матчем до нас приїжджає чомусь друга.

– А хто цим займався, ПФЛ?

– Ні, наші, луцькі. Там було кому займатися. Але основний момент, що туди потрапляє Сімінін, капітан команди, це стовп оборони, воротар потрапляє основний. А пізніше Сімінін робить тест, на наступний день, тому що він сам не вірить, каже: «Я себе добре почуваю». І йому показує, що він здоровий. Але він робив у іншій фірмі. Але вже все.

Я не піймав нікого за руку. Просто це один із моментів. А коли команда 6 чоловік втрачає основного складу, то як грати?

Ще момент, ми граємо з «Карпатами». В принципі, виходить, я не виконав завдання, мене мали би звільнити. Бо в мене на рік контракт. Не те що звільнити – просто не підписати новий. А зі мною підписують новий контракт і ще в два рази кращі мені роблять умови. Теж питання. Ми ж не виконали завдання.

Я для себе зрозумів за оцей третій рік: однозначно, що ніхто не хотів туди виходити. Керівництво клубу не хотіло виходити в Прем’єр-лігу. Декларувалося, мені то казав спортивний директор клубу (Валентин Кошельник ред.), що так, ми хочемо, але було дуже...

Повірте, сьогоднішіній день ще раз довів, що там ніхто не хоче бути. Командала зайняла 7-ме місце і на тому закінчили.

Дивіться на відео з 22:00 хв.