Оновлений склад «Волині» у першому домашньому поєдинку чемпіонату України з футболу в першій лізі з мінімальною перевагою здолав хмельницьке «Поділля» – 1:0.

Матч відбувся в понеділок, 2 серпня, на луцькому стадіоні «Авангард».

Гості з перших хвилин пішли вперед. Волиняни ж обережно почали гру, намагаючись чітко виконувати дії в обороні. «Червоно-білі» перейшли половину поля суперника щойно на 6-й хвилині. На 15-й хвилині наші футболісти провели першу атаку, але їм не вдалося не те що вдарити по воротах – створити бодай більш-менш напружений епізод.

Гості, навпаки, неслися в атаку. І, здавалося, ще трохи – і оборонні редути «хрестоносців» дадуть тріщину. Не дали. Загалом перший тайм молодим футболістам «Волині» вдалося вистояти. 

У другому таймі наші футболісти діяли значно розкутіше, особливо після забитого на 58-й хвилині гола.

Це був практично перший удар у площину воріт «Поділля». Після того, як арбітр призначив штрафний поблизу правого кутового прапорця за фол на Богомазові, Олександр Чернов навісив на дальній кут воротарського майданчика, де вже набігав високорослий Максим Войтіховський. Після його удару головою воротар гостей Чуваєв виходив на м’яч, але його на мить випередив Богдан Кобзар і шведою (зовнішньою стороною стопи) переправив шкіряну кулю в ворота – 1:0.

Гості кинули всі сили, аби відігратися, але їхні удари у завершальній стадії або були неточними, або їх блокували волиняни.

На 80-й хвилині чудовий дриблінг у штрафному майданчику суперника продемонстрував захисник «Волині» Чернов. Застосувавши фінт Зідана, розхитавши оборонців, він пройшов трьох гравців «Поділля» на правому фланзі атаки, але четвертий не дав йому пробити акцентовано, тож м’яч летів несильно прямо в руки воротареві, який уже чекав його у ближньому куті.

У матчі арбітр компенсував 4 хвилини. Проте гості скористатися ними не змогли: надто сильно сьогодні хотіли волиняни перемогти – і їм це вдалося.