Рішенням Луцької міської ради 30 липня 2021 року ліквідували комунальний заклад середньої освіти «Іванчицівська гімназія №33 Луцької міської ради».

В ефірі ГІТу  начальник управління освіти Луцької міської територіальної громади Віталій Бондар назвав причину ліквідації гімназії.

«В першу чергу навчалося у гімназії на поточний рік 19 дітей при потужності 120. Другий момент – витратність на заклад освіти – колосальна. На кожного учня витрачається певна кількість державної субвенції, певна кількість місцевого бюджету. На цей заклад витрачалась найбільша кількість. Але це не основне. Основне те, що треба було таким дітям дати можливість якісніше соціалізуватися. Є заклад освіти, де 200 і більше діток, куди зараз забезпечений доїзд із Озденіжа й Іванчиць – це Рокинівський ліцей №38. Діти задоволені, діти навчені, діти гарно соціалізуються з однолітками Рокинівського ліцею і ніяких проблем в цьому плані немає. Саме тому було вирішено ліквідувати цей заклад освіти», – зазначив головний освітянин Луцька. 

Окрім того, зі слів Віталія Бондаря, вчителям ліквідованої гімназії запропонували робочі місця в інших закладах освіти.

«Були вакантні місця і в 27-му ліцеї, і в 19-й школі, і в Княгининівському ліцеї №34. Зголосилися вакантні місця закрити дві вчительки: одна заступником з навчально-виховної роботи в Княгининівському ліцеї, а друга вихователем групи продовженого дня в гімназію №4. Решта вчителів не виявили такого бажання», – розповів чиновник. 

На запитання ведучого, чи є шкільний автобус, який довозитиме учнів до Рокинівського ліцею Віталій Бондар відповів:

«Ми здійснили фінансування з обласним управлінням освіти автобусу, який мав би нам дійти вже до 1 вересня, проте є технічні моменти певні. Зараз перевізник забезпечує доїзд із Озденіжа й Іванчиць до Рокинь. Автобус комфортний, але «школярик» буде обов'язково».

Детальніше на відео: