Син народної депутатки Ірини Констанкевич і адвоката Миколи СорокопудаОрест Сорокопуд – із 8 липня 2021 року став заступником Городищенського сільського голови Луцького району.

Про це стало відомо з матеріалу Центру журналістських розслідувань «Сила правди».

«Заступник голови Городищенської громади Орест Сорокопуд призначений на посаду лише 8 липня і отримав за неповних два місяці 35 тисяч гривень», – йдеться у матеріалі.

Оресту Сорокопуду йде 30-й рік. Три роки тому його мама – Ірина Констанкевич – про сина розповідала:

«Орест закінчив Одеську юридичну академію і економічну магістратуру в нашому університеті. Чоловік – адвокат, тож вони разом працюють. Я так розумію, що син ще у пошуку. Йому буде 27, але сказати, що він вже знайшов те, що йому близьке, я не можу. Напевно, це добре, адже зараз таке життя, де все ж таки більш корисною є модель навчання впродовж життя. І не можна зациклюватись на одній роботі, на одному місці, коли в тебе є можливість змінюватись. Це дуже добре, адже ти не вигораєш психологічно, ти не втомлюєшся від однієї роботи, і зрештою, ти в собі щось нове відкриваєш».

Аби стати чиновником місцевого самоврядування, Орест Сорокопуд припинив адвокатську діяльність, однак, за даними аналітичної системи YouControl, закритий ФОП Сорокопуд Орест Миколайович досі має податковий борг.

Цікаво, що декларацію перед призначенням на посаду заступника голови з питань діяльності виконавчих органів Городищенської сільської ради Орест Сорокопуд подав лише 20 липня, хоча став до роботи ще 8 липня.

Та через два дні, 22 липня, виправив подані дані.

Згідно з ними, у 2020 році Орест Сорокопуд заробив як підприємець рівно 250 тисяч гривень.

На той час він зберігав готівкою 15 тисяч доларів США, був власником квартири у Луцьку загальною площею 85,9 квадратного метра вартістю 796 тисяч 290 гривень, а також разом із батьками і молодшою сестрою Дариною був співвласником квартири (25%) загальною площею 59,6 квадратного метра.

У 2020 році Орест Сорокопуд їздив легковиком «Шкода Карог» 2018 року випуску (вартістю 786 тисяч 680 гривень).

Нагадаємо, 20 вересня 2021 року Орест Сорокопуд взяв шлюб із лучанкою Тетяною Єловою.

Перед тим, 16 вересня, Луцький міськрайонний суд повністю виправдав адвокатів Миколу Сорокопуда та Миколу Омелянюка, яких звинувачували в отриманні хабаря 27 вересня 2017 року.

5 січня 2022 року Орест Сорокопуд подав на сайті НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

У ньому він зазначив, що 2 жовтня 2021 року за договором міни став власником легкового автомобіля OPEL INSIGNIA STATION WAGON 2015 року випуску, доплативши за нього 254 тисячі гривень.

А через 3 дні – 5 жовтня – набув право власності на нежитлове приміщення площею 24,1 квадратного метра (очевидно, паркомісця) в ОК "Житлово-будівельний кооператив "АТЛАНТ 4". Вартість цього майна – 385 тисяч 600 гривень.

28 грудня 2021 року Орест Сорокопуд отримав 565 тисяч гривень доходу від відчуження рухомого майна.

Заступник Городищенського сільського голови залишається співзасновником громадського об’єднання «Волинська правнича школа» (разом із деканом юридичного факультету ВНУ Антоном Демчуком і головним спеціалістом управління Державної служби якості освіти у Волинській області Оленою Андрущак), де Орест Сорокопуд значиться заступником голови ГО.