Землю навколо дерев краще час від часу ретельно перекопувати. У малосніжні зими необхідно захистити коріння насаджень від перемерзання. Для цього бажано довколастовбурні ділянки прикрити шаром перегною, торфу, соломи або хвої, що підвищить температуру ґрунту на 5-7 градусів. Будьте обережні з відлигами, адже ті призводять до надлишку вологи у прикореневій частині стовбура і викликають процеси гниття. Мульчування та підгортання ґрунту дозволить уникнути таких проблем.

Обстежити гілочки і стовбури на предмет ран і новоутворів як при раку яблуні чи груші. При обрізці інструмент обов'язково дезінфікувати. Простежте за шкідниками в саду, їх можна отруїти мишачим тифом без шкоди для домашніх тварин і диких птахів.

Гість студії – Олег Курдельчук, агроном, садівник з 20-річним стажем. Раніше пан Олег працював на Липинській сортодослідній станції, але звільнився і зараз займається улюбленою справою – садівництвом. Ведуча Ярослава Савош буквально за дві хвилини розпитала фахівця про те, що мусово зробити в садку, поки ще зима.