«Слава Стецько. Жінка, яка боролася за незалежну Україну» – так називається автобіографічна книга, яка нещодавно вийшла друком.

У ній йдеться про найцікавіші сторінки з життя української політичної діячки, співорганізаторки Червоного Хреста УПА, голови ОУН, президентки Антибільшовицького блоку народів, народної депутатки України трьох скликань Ярослави Стецько.

Нещодавно презентація цієї книги відбулася у Київському національному університеті, а в ефірі телеканалу ГІТ її презентували племінниця Ярослави Стецько, укладачка книги Леся Брацюнь та її чоловік, голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь.

За їх словами, літературний запис автобіографії Слави Стецько зробив журналіст Дмитро Куделя, дослідник підпілля ОУН із Дніпра, за кілька місяців до її смерті.

Ми підібрали фотографії до багатьох моментів з життя пані Слави, - розповідає її племінниця, Леся Брацюнь.- І таким чином вийшла ця книга, яка містить інформацію про її родину, витоки із села Романівка на Тернопільщині, навчання в Теребовлянській гімназії, еміграцію і працю в ОУН з Ярославом Стецьком, своїм чоловіком, пізніше АБН (Антибільшовицький блок народів - ред.), і пізніше вже політична праця в незалежній Україні.

Степан Брацюнь, який продовжує діяльність започатковану Славою Стецько в Конгресі українських націоналістів, поділився цікавими спогадами про політичну діячку, яка все життя боролася за незалежну Україну.

Деталі про книгу і факти, які увійшли до неї дивіться у відео з презентацією книги.

Також дивіться повне відео інтерв’ю із Лесею та Степаном Брацюнями на нашому ютуб-каналі.