Український прапор уже в Лимані Донецької області. Там ще тривають бойові дії, але вже немає і сліду від якогось псевдореферендуму.

Про це нагадав президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 1 жовтня.

«Вони там, до речі, уже почали кусати один одного: шукають винних, звинувачують у провалах якихось генералів... Це перший дзвіночок, який варто почути на всіх рівнях російської влади», – сказав Зеленський.

Президент нагадав, що 1 жовтня 76 років тому завершив роботу Нюрнберзький трибунал. Він упевнений: неминуче відбудеться ще один трибунал, який «поставить крапку в карʼєрах усіх, хто відповідальний за цю російську «спецоперацію» проти міжнародного устрою, що почалась у 2014 році, стала повномасштабною 24 лютого і закінчиться завдяки героїзму нашого народу».

«Сьогодні ми ще не знаємо, у який день це відбудеться. Але знаємо, що день нашої перемоги буде. Буде обовʼязково. А за ним буде день вироку для рашистів. Буде обовʼязково», – заявив Зеленський.

Також глава Української держави подякував президенту Байдену і Конгресу США за виділення додаткової підтримки на більш ніж 12 мільярдів доларів.

«Це точно посилить нашу спільну свободу», – сказав Зеленський.