Уродженець Луцька, футболіст Анатолій Тимощук прокоментував війну в Україні і заявив, що поки що не збирається повертатися на Батьківщину.

Він дав інтерв'ю фанатському руху футбольного клубу "Зеніт", в якому він працює помічником головного тренера, пише «Таблоїд Волині».

Тимощук розповів, що не відчуває різниці між українцями та росіянами, їх менталітетом, а "Зеніт" - його дім, і поки що його там усе влаштовує.

А щодо критики у свою адресу за те, що не підтримав Україну після повномасштабного вторгення росії, відповів:

«Люди завжди будуть говорити і погане, і добре, а ті, хто говорить, який я поганий, нехай згадають, скільки матчів я зіграв за збірну України і скільки користі їй приніс. Те, що я мовчу про СВО, не говорить про те, що я підтримую її або ні. У кожного є своя позиція, моя - в тому, що не все так однозначно, тому я стараюсь про це не говорити», – сказав Тимощук.

«Це мій сусід дитинства! Всі в шоці давно! Даже батьки! До 2014 ця людина в нас спорткомплекси будувала!!!! А тепер...? Нищить...? Як...так...?» – пише в коментарях користувач Valera Tkachuk.

Нагадаємо, на засіданні сесії Луцької міської ради 30 березня футболіста Анатолія Тимощука позбавили звання почесного громадянина міста Луцька.

Також нагадаємо, колишній наставник Анатолія Тимощука, ексочільник футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний в етері ГІТу 9 березня висловив упевненість, що «Тимощук з Україною». 

«Але настільки ми його всі знаєм, що він – людина-патріот України. Якби він мав можливість, як десь хтось, воювати чи піти, я думаю, він би пішов, якби він був на території України», – сказав тоді Кварцяний. 

А ось ексдружина Тимощука Надія Навроцька в етері ГІТу про свого колишнього чоловіка, батька двох їхніх дітей сказала:

«Я знала, що в нього досить пусте нутро, але ж не настільки!»