Колишній гравець збірної України, уродженець Луцька Анатолій Тимощук намагався оскаржити рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу про позбавлення його всіх титулів, ліцензії тренера та відлучення від вітчизняного футболу. Апеляційний комітет УАФ відхилив скаргу ексфутболіста.

Про це повідомляє пресслужба УАФ.

"У задоволенні апеляційної скарги Анатолія Тимощука на рішення КДК УАФ від 11 березня 2022 року відмовлено в повному обсязі. Апеляційний комітет УАФ залишив дане рішення без змін. Рішення Апеляційного комітету УАФ може бути оскаржене у Спортивному арбітражному суді у м. Лозанна", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уродженець Луцька, колишній гравець збірної України Анатолій Тимощук з 2017 року обіймає посаду асистента головного тренера фінансованого "Газпропом" футбольного клубу "Зеніт" із Санкт-Петербурга.

Після початку повномасштабного вторгнення Тимощук тривалий період не висловлювався про російську агресію, а в грудні заявив, що не планує покидати рФ.

КДК УАФ позбавив Тимощука усіх титулів, ліцензії тренера та відлучив від вітчизняного футболу довічно.

Депутати Луцької міської ради позбавили ексфутболіста звання "Почесний громадянин міста Луцька".

7 січня 2023 року президент України Володимир Зеленський ввів проти Анатолія Тимощука персональні санкції.

Раніше постанову щодо застосування персональних спеціальних економічних санкцій на Тимощука на 10 років ухвалила Верховна Рада.