Під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача у неділю, 18 грудня, детально обговорили ситуацію на фронті, а також на кордоні з росією і білоруссю.

Про це повідомив у вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

«Дуже детально розглянули ситуацію на Донеччині та Луганщині. Бахмутський напрямок – ключове. Місто тримаємо, хоч окупанти роблять усе, щоб там не залишилося жодної цілої стіни. Запорізька область, Херсонська, південь загалом – поступово зменшуємо потенціал окупантів. Мінус склади, мінус логістика російської армії. ППО – постійний пріоритет Ставки, і я ще раз підкреслюю це...» – розповів президент.

Він вкотре звернувся до західних партнерів з проханням допомогти Україні повністю захистити небо.

«Шановні партнери! Допомігши нам повністю захистити наше небо, надавши нам швидше сучасні системи ППО в достатній кількості, ви можете позбавити державу-терориста головного інструменту терору. Це буде один із найпотужніших кроків, що наблизять закінчення агресії. Росії доведеться йти шляхом до припинення агресії, коли вона більше не зможе йти шляхом ракетних ударів», – наголосив Зеленський.

Також на Ставці детально обговорили ситуацію на кордоні.

«Захист кордону як із росією, так і з білоруссю – це теж постійний пріоритет. Готуємося до всіх можливих оборонних сценаріїв. Хто б і до чого не схиляв Мінськ, це їм так само не допоможе, як і всі інші хворі ідеї в цій війні проти України та українців», – переконаний Верховний Головнокомандувач.