Громадська акція «Ялинка незламності 2023» відбулася у понеділок, 19 грудня, на Театральному майдані міста Луцька.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

У громаді цьогоріч відмовились від гучних святкувань та яскравих ілюмінацій. Тріо ялинок вбрані в патріотичні кольори та символізують віру, єдність та незламність українців. Прикраси оздоблені рукотворними символами Різдва, до виготовлення яких долучились мешканці громади, митці та обдаровані діти.

Різдвяну свічу пам’яті молодь піднесла до пам’ятного фотостенду “Герої Небесної Сотні - Загинули за єдність України”, тим самим вшанувавши українських Героїв, які поклали своє життя за нашу незалежність.

Луцький міський голова Ігор Поліщук привітав присутніх з сьогоднішнім особливим святом для міста – із Днем святого Миколая.

“На жаль, цього року ми не можемо відзначати його і розпочинати сезон наших свят так, як ми робили це в попередні роки. Але все ж, наша ялинка прикрашена янголами та стрічками у національних кольорах, і це ще одне свідчення того, що ми надіємося, ми із упевненістю дивимося вперед, і ми віримо в нашу перемогу”, - наголосив він.

Міський голова подякував усім жителям громади за єдність, віру, небайдужість та дієвість у наближенні перемоги.

“Хочу подякувати усім військовослужбовцям, які сьогодні захищають нашу країну, які служать, і завдяки яким сьогодні ми можемо тут зібратись. Вічна пам’ять, честь та шана тим, хто, на жаль, залишив своє життя на полі бою”, - зазначив Ігор Поліщук.

На завершення громадської акції луцькі пластуни роздавали присутнім Вифлиємський вогонь миру, а громада спільно виконала духовний гімн України “Боже великий, єдиний”.