Іран поки що відмовився підтримати росію поставками балістичних ракет, щодо яких українські чиновники раніше висловлювали тривогу.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times, передає «Українська правда».

"Іран не поспішає це робити зі зрозумілих причин, бо щойно росія випустить перші ракети, санкційний тиск на Іран посилиться", – сказав Буданов.

Водночас, за контрактом, укладеним влітку, росія придбала в Ірану 1700 так званих дронів-камікадзе Shahed. Вони поставляються партіями.

Буданов нагадав, що наразі росія випустила близько 540 таких безпілотників, завдаючи тактичних ударів уздовж лінії фронту, по електростанціях, опорах ліній електропередач і електричних підстанціях.

Більшість цих баражуючих боєприпасів збиваються, не досягнувши мети (за даними Повітряних сил, від початку застосування ворогом іранських дронів-камікадзе (13 вересня) ППО збила приблизно 430 таких БПЛА  – ред.). Але вони також дешеві.

В Ірані, за словами Буданова, вартість виробництва становить близько 7000 доларів за одиницю, хоча невідомо, скільки росія насправді заплатила Ірану за цю зброю.