Представники парламенту Фінляндії звернулися до уряду країни із заявою про необхідність передати Україні танки Leopard 2.

Про це повідомляє видання Guildhall.

Постачання Фінляндією Україні навіть невеликої партії танків німецького виробництва Leopard 2 започаткує дискурс про необхідність постачання західних танків іншими країнами Європи. Танки Leopard 2 мають перевагу над радянськими типами озброєнь, їх є велика кількість у різних країнах Європи, а постачання таких танків матиме вирішальне значення для перемоги України в війні.

З таким зверненням до уряду Фінляндії виступили депутати фінського парламенту Андерс Адлеркройц (SFP), який представляє комітет з оборони, та голова партії «Зелених» Атте Харьянне.

"Попри рішучу підтримку України, низку озброєнь усе ще виключають зі списків допомоги. Серед інших позицій сучасні західні танки все ще не стали предметом постачання. Такі танки значно посилили б бойові можливості України на полі бою. Нові типи озброєнь потребують підготовки, тому раціонально й розумно надати Україні велику кількість танків одного типу, управлінню якими Збройні сили України зможуть бути ефективно навчені", – зазначили депутати.

У заяві йдеться про те, що оборонні спроможності самої Фінляндії не мають стати предметом компромісу, але успіх України має головне значення для безпеки Фінляндії.

Нагадаємо, Фінляндія є однією із країн, яка надає підтримку Україні.

13 вересня прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін закликала Європу підтримати Україну та підвищити енергетичну незалежність Європи. За її словами, Україна довела свою хоробрість і витривалість і має виграти війну.

11-й пакет допомоги від Фінляндії схвалили 20 грудня.