У четвер, 17 лютого, Луцький міський голова Ігор Поліщук та голова правління компанії “ЕНКОМ” Ріхард Бенда в рамках спільного проєкту ДКП "Луцьктепло" та ЄБРР підписали контракт на модернізацію центральний теплових пунктів у Луцьку.

Це черговий етап проєкту, загальна вартість якого 4 284 001, 37 євро, йдеться на сайті Луцької міської ради.

«Очікуємо значного покращення якості надання послуг та зменшення фінансового навантаження на споживачів. Сподіваємося, що зможемо якісно та в передбачений термін реалізувати проєкт, а запроваджені покращення ще багато років працюватимуть для лучан та нашого міста», – сказав мер Луцька Ігор Поліщук.

Як зазначив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, реалізація проєкту дозволить заощадити підприємству на рік 2,5 млн грн за рахунок зменшення витрат на електроенергію та 10 млн грн на рік за рахунок зменшення витрат на обслуговуючий персонал. Окупність витрат становить 10 років.

В рамках проєкту підрядником буде виконано проєктування, постачання, встановлення і введення в експлуатацію обладнання центральних теплових пунктів на 48-ми об’єктах, включаючи заміну теплообмінників, насосів, частотних перетворювачів, лічильників тепла і води, арматури, трубопроводів, систем управління та сигналізації. Термін проведення робіт – 12 місяців.

Завдяки проведеній модернізації «Луцьктепло» отримає змогу максимально автоматизувати процес виробництва теплоносія.