ТОВ «Буковель» колишньої дружини та сина народного депутата Ігоря Палиці («За майбутнє») стало переможцем онлайн-аукціону з приватизації комплексу недіючого державного підприємства «Одеський науково-дослідний інститут телевізійної техніки». Із ним планують підписати договір купівлі-продажу на 90 мільйонів гривень.

За даними «Прозорро. Продажі», за об'єкт на торгах змагалися п'ятеро учасників, а стартова ціна зросла в 2,6 разу – із 35 млн грн до 90 млн грн.

Найближчий суперник переможця – одеське ТОВ «Офісний центр «Садова» – пропонував 79,6 млн. грн. 

Фірма-переможець отримає у власність покинуту дев'ятиповерхівку біля центру Одеси, енергоблок, склади, насосну станцію та іншу нерухомість підприємства.

Згідно з оголошенням Фонду держмайна України, площа комплексу НДІ становить 11,8 тис. кв. м і включає 20 будівель. Дохід підприємства за підсумками роботи 2020 року становив 377 тис. грн.

За умовами приватизації, переможець має погасити прострочену кредиторську заборгованість підприємства, яка на 30 вересня 2021 року становила 4 млн 84 тисячі грн. Крім того, заборонено звільняти працівників протягом шести місяців від дати переходу права власності на об'єкт.

За даними аналітичної системи YouСontrol, засновниками ТОВ «Буковель» зі статутним капіталом 665,8 млн грн є кіпрська «Тінарето Холдінгс ЛТД» і Оксана Палиця. Кінцевими бенефіціарами вказані Оксана і Захар Палиці – ексдружина і син нардепа Палиці.

Оксана Палиця офіційно зареєстрована у Женеві (Швейцарія), а Захар Палиця – в Києві.

Сам Ігор Палиця розповідає, що офіційно розлучений з дружиною ще з 2002 року, проте і після цього продовжує називати Оксану дружиною і оформляти бізнес на сім'ю, зокрема вони є формальними бізнес-партнерами Ігоря Коломойського.

Загалом сім’ї Ігоря Палиці лише в Україні належить близько пів сотні компаній.