Купувати пиво чи не купувати пиво - це свідомість кожної людини. Про це в етері ГІТу зазначив Олександр Ковальчук Ківерцівський міський голова.

"Я певну кількість років сам був військовим і я знаю, що таке наказ. На сьогодні я керувався наказом голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка. І на його розпорядження, я видав своє розпорядження. Не можу я засуджувати це рішення. Бізнес повинен хоч якось працювати, хоч якісь кошти мають надходити на нашу громаду. До речі, в моєму розпорядженні є момент, що купувати можуть всі окрім військовослужбовців і працівників поліції. Мені особисто багато підприємців писало смс в різні соціальні мережі дякували, що їх зрозуміли. Підприємці, вони працюють, як герої. Бо вони мають платити зарплату людям, вони мають платити податки. Для нашої громади кожна копійка це дуже великий плюс", - заначив Олександр Ковальчук.

Очільник Ківерців вирішив не коментувати заборону продажу пива, вина і слабоалкогольної продукції у Луцьку. 

Також голова громади повідомив, що вже зареєстровано офіційно 680 переселенців у Ківерцівській територіальній громаді. Це здебільшого жінки і маленькі діти, хоча є певні групи чоловіків. Зазначив, що люди дуже багато зносять харчів, дуже багато зносять теплого одягу, багато гуманітарної допомоги роздається безкоштовно. Всі потреби, які необхідні переселенцям надаються.

Поки такого нагального питання, що ми не змогли розселити біженців у нас нема. Також мер повідомив, що є приміщення колишньої школи в Домашеві і там можна розмістити близько 150 людей. Усі переселенці розселені або по місту, або по селах.

Щодо працевлаштування переселенців, то два лікаря влаштувалися у нашу Центральну районну лікарню і ще одна у Ківерцівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги. Поки переселенці не зверталися до мера щодо працевлаштування. Водночас керівник громади просив всіх підприємців відкривати магазини і підприємства. Наразі невідомо чи буде далі працювати Володимир-Волинська птахофабрика. Підприємство обробляло чимало земель у Ківерцівській тергромаді. А це більше 2 тисяч гектарів, з яких йшла орендна плата за землю. Поки що на всю потужність підприємства не працюють.

Транспортне сполучення у Ківерцівській територіальній громаді відновилося на 30%. Маршрутки до Луцька ще їздять, а по селах проблемніше. Наприклад, якщо раніше ходила маршрутка тричі на день, то тепер раз. Якщо ходила 5 разів, то ходить два рази.