Україна отримала військове обладнання, яке «створює хаос для російських військових, їхніх танків, гелікоптерів та літаків».

Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє з посиланням на  CNN «Українська правда».

Байден повторив попередження про те, що Росія, ймовірно, проведе «операції під фальшивим прапором», включаючи можливість атаки хімічною зброєю в Україні.

«Коли він (путін – ред.) починає говорити про щось, що, за його словами, збираються зробити НАТО, Україна чи Сполучені Штати, це означає, що він сам готується це зробити. Я не жартую», – сказав Байден.
«І якщо ви помітите, (росія – ред.) запустила гіперзвукову ракету, тому що це єдине, що вони можуть впевнено зробити. Як ви всі знаєте, це зброя з такою ж боєголовкою, як і будь-яка інша ракета-запуск… за винятком того, що зупинити її майже неможливо. Є причина, чому вони це застосовують».

Нагадаємо, у суботу зранку, 19 березня, російське міноборони заявило про перше в історії бойове застосування «гіперзвукової» ракети «Кинджал» проти українських підземних складів у населеному пункті Делятин Івано-Франківської області. Повідомляли, що сталося це 18 березня. Американські офіційні особи підтвердили використання росією проти України гіперзвукових ракет.

Президент США також зазначив, що путін «притиснутий спиною до стіни», єдності і сили якої не передбачав. Але чим більше його притискають, тим, на думку Байдена, до агресивнішої тактики може вдатися Путін.

Головне зображення – колаж «Радіо Свобода»