Президенти Польщі Анджей Дуда, Литви – Гітанас Науседа, Латвії – Егілс Левітс та Естонії – Алар Каріс вирушили з візитом до Києва.

Про це у своєму Твіттері повідомив Гітанас Науседа.

Прямуємо до Києва з твердим посланням про політичну підтримку та військову допомогу. Литва продовжить підтримувати боротьбу України за свій суверенітет та свободу. Разом до перемоги!, – написав він.

Європейська правда із посиланням на TVN24 повідомляє, що президенти чотирьох країн зустрінуться в Києві з Володимиром Зеленським.

Наша мета – підтримати президента Зеленського та захисників України у вирішальний для цієї країни момент, – сказав керівник відділу міжнародної політики Офісу президента Польщі Якуб Кумох, який супроводжує польського президента.

Польща є організатором візиту та спільно з Україною забезпечує його логістику та безпеку.

«Країни Балтії є нашими ключовими партнерами у питаннях безпеки у регіоні. Разом ми вирішили разом поїхати до Києва», – сказав Кумох.

Додамо, що візит президентів Польщі, Литви, Латвії та Естонії до Києва стане першим візитом глав держав до української столиці з початку війни, яку почала росія. Дуда та Науседа востаннє зустрічалися із Зеленським у Києві напередодні війни.