Потрібно зробити дуже багато, щоб Україна була успішною, щоб Україна перемогла, і щоб путін зазнав поразки.

Про це, виступаючи на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, сказав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Ця промова заслуговує на те, щоб навести її повністю. Що ми й робимо.

«Дуже дякую, Володимире. Дякую, що запросили мене сьогодні в цей неймовірно важкий час для вас та вашої країни.

Насамперед, я хочу ще раз віддати належне мужності народу України у протистоянні жахливій ​​агресії, яку ми спостерігаємо.

За останні кілька тижнів світ знайшов нових героїв, і ці герої – народ України.

Коли я був тут лише кілька тижнів тому, і ми були в іншій кімнаті, я думаю, у вашому палаці, розвідка оборони, яку ми мали, передбачала, що Росія думає, що Україна може бути захоплена протягом кількох днів, і що Київ впаде за кілька годин перед їхніми арміями.

І як вони помилялися.

Я думаю, що українці виявили мужність лева, а ви, Володимире, видали рик цього лева.

Я дякую вам за те, що ви змогли зробити, ваше керівництво було екстраординарним.

Я думаю, що те, що Путін зробив у таких місцях, як Буча та Ірпінь, його воєнні злочини назавжди заплямували його репутацію та репутацію його уряду.

Ясно - і ми докладно обговорювали це - ясно, що він зазнав поразки, але його відступ має тактичний характер, і він збирається посилити тиск на Донбасі та на сході.

Ось чому так важливо, як ви правильно сказали, Володимире, щоб ми, ваші друзі, продовжували надавати будь-яку можливу підтримку.

Разом із нашими партнерами ми збираємося посилити економічний тиск і продовжуємо тиждень за тижнем посилювати санкції проти Росії.

Не лише заморожування активів у банках та санкції проти олігархів, а й відмова від використання російських вуглеводнів.

Ми надаватимемо вам необхідну підтримку, економічну підтримку, але також, звичайно, і оборонну військову підтримку, в якій, як я з гордістю можу сказати, Великобританія допомогла відіграти провідну роль.

Буквально днями ми зібрали, я думаю, 1,5 млрд фунтів стерлінгів на конференції донорів від друзів, партнерів по всьому світу, десятків і десятків країн, які тепер хочуть підтримати Україну.

Ми хочемо лібералізувати торгівлю з Україною у міру просування вперед, щоб допомогти вашим економічним обставинам, ячмінь та інші товари – є речі, які ми маємо робити.

Ми хочемо допомогти з розмінуванням вашої країни, позбутися диких пасток, які залишила по собі російська армія.

Переходячи до вашого центрального питання, Володимире, я думаю, що зараз ми формуємо бачення майбутнього.

Геракліт сказав, що війна є батьком всього сущого – це було перебільшення, війна не є батьком усього сущого – але те, що ця війна, безумовно, виробляє, це ясність щодо бачення майбутнього для України.

Де разом із друзями та партнерами ми – Великобританія та інші країни – поставляємо обладнання, технології, ноу-хау, розвіддані, щоб Україна ніколи більше не зазнала вторгнення.

Щоб Україна була настільки укріплена та захищена, щоб Україну більше ніколи не залякували.

Ніколи більше не шантажуватимуть.

Ніколи більше не буде загроз у тому ж дусі.

Тим часом потрібно зробити дуже багато, щоб Україна була успішною, щоб Україна перемогла, і щоб путін зазнав поразки.

За останні кілька годин я зміг побачити багато вашої прекрасної країни, і це дивовижна країна.

Я бачив також трагічні наслідки війни.

Непробачної війни, абсолютно непробачної та непотрібної війни.

Але побувавши тут, у Києві, лише кілька годин, я не сумніваюся, Володимире, слухаючи вашу команду, вашу чудову команду, я не сумніваюся, що незалежна суверенна Україна підніметься знову завдяки передусім героїзму, мужності народу України.

Дякуємо Вам велике та слава Україні».