Представниця Інституту Національної пам'яті на Волині Леся Бондарук в ефірі ГІТ в проекті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дала інтерв’ю про виключення її зі складу комісії Луцької міської ради з питань впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

За словами Лесі Бондарук, луцький міський голова Ігор Поліщук збирається відновити практику роботи в робочих групах.

Очевидно, що цього разу мій голос і моя позиція не подобається міському голові і він прагне лишити мене лишень як «робочу конячку» в робочій групі, — зауважила вона.

Робота з перейменування вулиць лише затягнеться із відновленням робочих груп, на думку Лесі Бондарук.

Вона виступила з пропозицією до депутата Луцької міської ради Миколи Федіка, який очолює цю комісію, розширити депутатську групу за рахунок ще кількох людей, які готові працювати. Це три журналісти, два викладачі університету, два історики, котрі були готові бути тією «ударною» групою, що більше напрацює в комісії. Але від депутатів в комісії теж очікувалось результативної роботи.

Те, що депутати голосують на роботі комісії, ще не факт, що вони проголосують так само на сесії міськради, що дивно звучить, але, на жаль, доведено практикою, — підкреслила представниця Інституту Національної пам'яті на Волині.