Путін почав залучати свою агентуру на Заході для того, щоб змусити Україну піти на мирну угоду на умовах Москви.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в етері телеканалу "Еспресо".

"9 травня визначилась найближча концепція дій кремлівського керівництва. Жалюгідна промова Путіна продемонструвала те, що оточення переконало його відмовитись від початкової мети війни проти України. Вони досягли консенсусу в ідеї закріпитись на лінії Херсон - Харків та використавши всю свою західну агентуру змусити Україну підписати мирну угоду на їхніх умовах. З цього ж дня Макрон почав говорити про те, що не потрібно принижувати Росію", – пояснив Піонтковський.

Опозиціонер до путінського режиму Піонтковський, який уже 6 років живе в еміграції, додав, що задля досягнення своєї мети Путін використав всю свою агентуру на Заході.

"Путін зараз використовує всі можливості своєї агентури на Заході. Путін почав використовувати дуже солідних людей. Наприклад, Річард Хаас та чудовий колумніст видання The Washington Post Девід Ігнатій. Всі вони говорять по одній і тій же методичці, закликаючи Захід змусити Україну піти на перемир’я. І фінальною точкою в цій ситуації стала стаття в New York Times, де закликали президента США Байдена негайно пояснити Зеленському, що є межі того, скільки США може допомагати іншим країнам. Хоча західні союзники ще нічого не надали Україні. Політичне рішення прийняте, але нічого ще Україна з потужної зброї не отримала", - додав Піонтковський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що його французький колега Емманюель Макрон пропонував Україні піти на значні поступки, щоб Росія припинила війну. А експрем'є́р-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що Європа повинна примусити Україну прийняти умови Путіна.