Петиція про виключення з Луцької ради церков представника московського патріархату набрала необхідну кількість голосів для розгляду Луцькою міською радою.

Петиція розміщена на сайті місцевих петицій.

Нагадаємо, петицію про виключення з Луцької ради церков представника української православної церкви московського патріархату, а саме керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, депутатка Луцької міської ради Алла Доманська зареєструвала 11 травня, після того, як через ялову позицію міського голови Ігоря Поліщука (він утримався під час голосування) на сесії Луцькради не вистачило одного голосу для підтримки відповідного запиту депутатки.

Із необхідних 300 петиція набрала 319 підписів. Тепер Луцька міська рада не пізніше 9 червня має оприлюднити відповідь на неї.

«У зв’язку з війною, яку веде російська федерація проти України, вчиняючи геноцид проти української нації, прошу виключити з Луцької ради церков представника української православної церкви московського патріархату, а саме керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. Представники будь-яких організацій чи установ ворожої країни, яку вже не одна держава у світі визнала терористичною, не повинні бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих», – йдеться в петиції.

Нагадаємо, Луцька рада церков створена відповідно до статті 42, пункту 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», розпорядження міського голови Ігоря Поліщука від 06.01.2021 № 3 «Про Луцьку раду церков» з метою налагодження міжконфесійного діалогу, забезпечення принципів свободи світогляду та віросповідання, залучення релігійних громад до вирішення проблем життєдіяльності міської територіальної громади на засадах духовності та доброчесності.