Президент Франції Еммануель Макрон посилив свою риторику щодо росії, але водночас заявив про необхідність переговорів з Москвою.

Про це він заявив під час візиту до Румунії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Free Europe Radio Liberty.

Макрон зазнав критики з боку України та східноєвропейських союзників за те, що вони вважають меншою підтримкою Києва у протистоянні російським військам. Зокрема, президент Франції застерігав від "приниження росії".

"Ми зробимо все, щоб зупинити військові сили росії, допомогти українцям та їхній армії та продовжувати переговори", – сказав Макрон французьким, американським, британським та іншим союзним військовим на військовій базі НАТО Когальнічану поблизу румунського чорноморського порту Констанца.

Макрон має відвідати столицю Молдови Кишинів пізніше 15 червня для консультацій з президенткою Маєю Санду. За даними ЗМІ, 16 червня він також вирушить до Києва з візитом, до якого також приєднаються канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс.

"Нам потрібно підтримати Україну", – сказав Макрон на спільній пресконференції з Йоганнісом 15 червня.
"З першого дня Франція чітко сказала, що росія є агресором", – сказав Макрон, коли його запитали про його неодноразові заяви про те, що росію не слід принижувати.
"Але ми повинні бути чіткими: ми не воюємо з росією. Українському президенту та його чиновникам доведеться вести переговори з росією", – додав президент Франції, який регулярно проводить телефонні переговори з президентом рФ.

Як повідомляє BFMTV, європейці також мають бути залучені до переговорів з росією.

Нагадаємо, у французькому уряді заявили, що можливий візит президента Франції Еммануеля Макрона до Києва є одним із "кількох варіантів", які нині розглядаються, але рішення щодо нього ще не ухвалене.