Новим начальником управління у справах молоді та спорту Волинської обласної військової адміністрації призначено Олександра Хвіщука.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці управління.

«Юрій Гупало, заступник голови Волинської ОВА, сьогодні (17 червня – ред.) завітав до управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації. Метою його візиту було представлення нового очільника управління Хвіщука Олександра Віталійовича», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, на сесії Волинської обласної ради 21 квітня 2021 року депутати визнали незадовільною роботу начальника управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігоря Дмитришина і запропонували голові ОДА Юрію Погуляку переглянути доцільність перебування Дмитришина на посаді.

1 жовтня 2021 року актив працівників спорту Волині прийшов прийшли на розмову з владою на захист багаторічного керівника профільного управління Ігора Дмитришина. Делегатів зустрів заступник голови ОДА Андрій Ярмольський і повідомив: на цю посаду вже є людина.

У січні 2022 року оголосили конкурс на зайняття посади начальника управління у справах молоді та спорту. На цю посаду претендував ексрегіонал, а нині депутат Волинської обласної ради від Аграрної партії Андрій Мельник.

Також нагадаємо, з 20 травня 2022 року вступив у дію закон, яким на період воєнного стану дозволено  на посади державної служби та посади в органах місцевого самоврядування призначати без конкурсного відбору.

Довідково.

Олександр Фіщук закінчив у 2009 р. Нововолинську ЗОШ І−ІІІ ступенів № 3.

У 2009−2014 рр. навчався на факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, здобув кваліфікацію «Магістр філології, викладач української мови і літератури та зарубіжної літератури». 

Протягом 2014−2017 рр. навчався в аспірантурі СНУ ім. Лесі Українки. У лютому 2018 р. захистив дисертацію «Структурно-семантичний аналіз прізвищ жителів м. Нововолинська Волинської області», здобув науковий ступінь кандидата філологічних наук (доктора філософії) зі спеціальності 10.02.01 – українська мова.

Працював викладачем української мови та літератури Технічного коледжу Луцького НТУ.