Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який вносить зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану.

Документ передбачає тимчасово, на період дії воєнного стану, не стягувати військовий збір з грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

Про це повідомляє один із авторів законопроєкту нардеп Олексій Гончаренко.

«Парламент ухвалив законопроєкт, за яким на період дії воєнного стану доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців не підлягають оподаткуванню військовим збором!» – написав Гончаренко у телеграмі.

На думку авторів законопроєкту – це стане ще одним кроком щодо підтримки належного матеріального забезпечення військовослужбовців.

Наразі ставка військового збору становить 1,5% вiд об’єкта оподаткування, тобто грошового забезпечення. Наприклад, для пересічного військового, який отримує грошове забезпечення близько 20 тисяч гривень, військовий збір становить 300 гривень щомісячно. Такі кошти тепер підуть в особистий бюджет воїна.