Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук в ефірі ГІТ дав інтерв’ю про регулювання органами законодавчої та виконавчої влади діяльності УПЦ МП в Україні та проросійську пропаганду.

Він повідомив про участь в онлайн-засіданні комітету ВРУ 30 травня. На позачерговій сесії Рівненської обласної ради буде винесене одне питання: щодо діяльності чи ліквідації Московського патріархату.

Це є абсолютно системна, послідовна ефесбешна політика знищення України. І роблять її люди, роблять її не назви, роблять її не статути. І, на жаль, оці всі персонажі дуже тісно пов’язані з москвою, — підсумував Сергій Кондрачук.

Голова Рівненської обласної ради також переконаний, що рішення про адміністративне відокремлення від РПЦ, прийняте на соборі, — це чергова маніпуляція.

Тобто вони прийняли щось таке, щоб остаточно всіх заплутати, — додав він.

Голова Рівненської обласної ради навів приклади, що парафіянка Московського храму в селі Висоцьк Рівненської області кілька тижнів тому кричала на подвір’ї храму: «Путін — наш цар і Бог!», а також релігійна громада в с. Онишківці прославляла царя Миколу ІІ.