Ексголова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук в ефірі ГІТ прокоментував своє звільнення, ставлення депутатів до Московського патріархату на Рівненщині та формування позиції партії «Слуга Народу» щодо діяльності УПЦ МП.

Останнє проєкт-рішення, котре розглядалося на сесії Рівненської обласної ради, спровокувало шквал емоцій. Спочатку за звільнення голови обласної ради було 26 голосів, але проголосувало 42 (із 64-х депутатів).

«Мої колеги у своїй вимозі абсолютно чітко вказали, що причиною мого звільнення є внесення на сесію питань, що розколюють суспільство у воєнний час. Очевидно, що мова йде про мій проєкт рішення про заборону діяльності на території Рівненщини Московського патріархату. Оскільки будь-яких рішень, котрих мої колеги не підтримали б за час мого перебування на посаді, я не вносив. І абсолютна більшість моїх проєктів рішень підтримувалась колегами одноголосно», – повідомив він.

Сергій Кондрачук вважає це рішення цілком політичним, оскільки належним чином та ефективно організовував роботу Рівненської обласної ради.

Коли за позовом до суду Московської патріархату УПЦ проти нього було порушено кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України, уже наступного дня в обласну раду принесли 26 підписів за формулюванням: «за внесення на сесію питань, що розколюють суспільство».