Валерій Клочок – політичний та економічний експерт, розповів в етері Громадського інтерактивного телебачення про інфляцію у світі та Україні, прогнози по війні, постачання зброї для збройних сил України та прорахування дій путіна.

Ціни в крамницях збільшилися щонайменше вдвічі – це інфляція, вона є і є в усьому світі. Росія намагається тримати курс долара, вона також потерпає від інфляції. Через війну в Україні відбуваються серйозні інфляційні процеси – це вимушений крок. Але наголошую, що це облігації внутрішньо-державної позики які випущені Мінфіном та викуплені Національним банком України.
Коли роблять прогнози по війні, я б не сприймав буквально. Мова скоріше йде про готовність нашу і росії чинити спротив». Росія зрозуміло, що готова воювати, інше питання чим? Чи гумовими чобітьми чи танками Т-62, але вона все рівно це має, і нищить українців.
На території України зіткнулися інтереси Заходу і росії – це факт, і те що Україна воює за весь світ – це теж доконаний факт. Головне, щоб нам допомагали в цій справі. Хоча, більшість українців переконана, що ця допомога безповоротна, тобто привезли нам зброю і все, ми забули, сказали дякую чи не сказали, ніби так все і є. Ні, за все потрібно буде платити. За більшу частину зброї, що постачається в Україну – за неї потрібно буде розраховуватися живими грішми. Але це питання майбутнього часу.
Путін – це мавпа з гранатою, ми не знаємо, що він зробить в наступний момент, але певна тенденційність прослідковується. Його можна прорахувати, він дуже багато років при владі тому, що стосується до застосування ядерної зброї та мобілізації, я даю їм шансу 1 до 10 максимум.