Загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається. Однак наразі пряма участь лукашенка у війні малоймовірна.

Про це в інтерв'ю Військовому телебаченню повідомив заступник голови Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає УНІАН.

"На сьогодні прямої загрози (з боку білорусі – ред.) немає, тому що не створено угруповання військ, не розгорнута система управління цим угрупованням. Це саме основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій", – пояснив він.

Але перебування біля кордону семи батальйонів сил білорусі спонукає українське командування діяти адекватно, посилювати розвідку. "А це відволікає ресурси та засоби від нашого східного фронту", – констатував Скібіцький.

"Крім того, постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас в напрузі. Відпрацьовуються окремі елементи, тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території білорусі", – зазначив представник Головного управління розвідки.