Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, який був фаворитом на посаду прем’єра, у суботу, 9 липня, заявив, що вирішив не брати участі у виборах нового лідера Консервативної партії .

Про це Воллес написав у Twitter, передає "Європейська правда".

"Після ретельного обмірковування та обговорення з колегами й родиною я вирішив не брати участь у боротьбі за лідерство Консервативної партії. Я дуже вдячний усім моїм колегам у парламенті та членам ширшого кола, які пообіцяли підтримку", – зазначив він.

Воллес додав, що йому було " нелегко зробити вибір", але він зосередиться на роботі в міністерстві оборони "та забезпеченні безпеки цієї чудової країни".

За даними соцопитування YouGov, Воллес був явним фаворитом серед членів Консервативної партії на роль наступного прем’єр-міністра.

Тим часом про свою участь у виборах нового лідера Консервативної партії заявив міністр фінансів Надхім Захаві, який був призначений на посаду на початку цього тижня.

"Суспільство є відображенням його лідерів, і за часів Маргарет Тетчер Британія, яку я знав, була сповнена безмежного оптимізму та можливостей. Це було втрачено, і потрібні зміни. Країна стикається з одними з найбільших викликів за все життя", – заявив Захаві.

Очікується, що офіційну заяву Захаві подасть у понеділок.

Захаві замінив на посаді міністра фінансів Ріші Сунака, який також оголосив про намір боротися за пост лідера консерваторів.

Нагадаємо, глава британського уряду Борис Джонсон оголосив у четвер, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера.