Якщо росія наважиться провести судилище над українськими захисниками, вона сама себе відріже від переговорів з Україною. Розмов з нею більше не буде.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 21 серпня.

Президент нагадав повідомлення ЗМІ, що в Маріуполі готують декорації для судилища над українськими захисниками, над нашими воїнами, які в полоні в окупантів.

«Хоч би що там думали собі окупанти, хоч би що планували, реакція нашої держави буде абсолютно зрозумілою. Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, усіх міжнародних правил, заведуть у ці декорації, буде знущання... Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. Росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала», – наголосив Зеленський.

За його словами, всі партнери України поінформовані про те, що може готувати держава-терорист на цей тиждень.

«Сьогодні я говорив з Президентом Макроном про всі загрози. Президент Туреччини Ердоган також поінформований про все це. Генеральний секретар ООН, впевнений, теж буде реагувати. Вони та інші світові лідери отримали від нас відповідні сигнали. Всі все розуміють. Розуміють, що роблять окупанти і чим це загрожує. І розуміють, що Україна не буде цього терпіти. Не буде терпіти знущання з людей, про яких можна сказати тільки одне: вони герої своєї Батьківщини, вони захищали свободу свого народу від загарбників на своїй землі», – сказав президент України.

Він додав, що навіть у час війни мають бути правила.

«Сили світу точно вистачить, щоб поставити під владу цих правил будь-яку державу, будь-якого терориста. Ну а всі ми – всі українці – маємо памʼятати одне: хай там що, наша мета – це перемога», – підсумував Зеленський.