59% жителів українських міст, які мають дітей шкільного віку, не готові відправляти своїх дітей на очне навчання у школі, натомість вони обирають дистанційну форму навчання, тоді як до очного навчання готові менше третини (26%).

Такі дані опитування, проведеного по всій Україні, оприлюднила Gradus Research

Найбільше до очного навчання своїх дітей готові мешканці Заходу (37%), найменше – мешканці Півночі (9%).

Основними причинами надання переваги очному навчанню є потреба у живому спілкуванні дитини з однолітками (72%) і вчителями (70%), а також низька якість дистанційної освіти (59%).

В той час як основними причинами обранню дистанційної форми навчання є відсутність в школі облаштовані безпекових місць / укриття (59%), хвилювання, коли дитина не поруч (48%) та непідготовленість вчителів до можливих кризових ситуацій (26%).

Для 59% опитаних батьків основною умовою готовності віддати дітей на очне навчання в українські школи є закінчення війни.

В опитуванні, проведеному 12-15 серпня, взяли участь 2005 дорослих українців, які на момент початку війни проживали в містах з населенням 50 тис. жителів та більше.

Нагадаємо, що освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявляв, що понад 50% батьків в Україні обирають дистанційну форму навчання. Такі ж показники зафіксували у Держслужбі якості освіти України.

Проте, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет називає протилежні дані. Він заявляв, що 50% батьків виступають за навчання в очній формі.