У вечірньому відеозверненні за підсумками 200 діб героїчного протистояння російській збройній агресії президент України Володимир Зеленський подякував усім українським захисникам і захисницям.

Він, зокрема, сказав:

«Ворог казав, що заблукав, що їхав на навчання. Ви навчили їх багато чого. Вміння швидко збиратись і забиратися з наших земель і розуміння, що, кинувши техніку й зброю, це можна зробити значно швидше та легше.
Багато хто назавжди вивчив, що правильно казати не «на Україні», а «в Україні». Це всі, хто ступив на нашу землю й залишився в ній. Багато хто назавжди запам’ятає, що чекає в Україні всіх непроханих гостей. Це наші воїни.
Сьогодні ваші дії на півночі, півдні та сході України бачать і відзначають усі. Світ у захваті. Ворог – у паніці. Україна пишається вами, вірить у вас, молиться за вас, чекає на вас.
Це непростий шлях – до перемоги. Але ми певні: він вам до снаги. Ви вийдете на наш кордон, на всі його ділянки. Побачите наші рубежі та ворожі спини. Побачите, як сяють очі наших людей і п’яти окупанта. Вони назвуть це «жестами доброї волі». Ми назвемо це перемогою».

Зеленський окремо подякував Сухопутним військам, танкістам, ракетним військам та артилерії, Повітряним силам, Десантно-штурмовим військам, Військово-Морським силам, силам Протиповітряної оборони, розвідникам, спецпризначенцям, Силам територіальної оборони,  медичнм військам, військовому духовенству, інженерам, зв’язківцям, кіберармії, бійцям Національної гвардії, прикордонникам, офіцерам і працівникам Служби безпеки України, Національної поліції, ДСНС, пожежникам, рятувальникам, саперам, – усім, «хто всі ці 200 днів викладається на 200%».