Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння бійцю 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» Сергію Сові, якого знайшли похованим в Ізюмі на Харківщині із синьо-жовтими браслетами на зап’ясті, звання Героя України.

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні 24 вересня.

«Він захищав нашу державу – Україну з початку війни у 2014 році, боровся за Піски, за Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював на Харківщині. Сергій Сова віддав своє життя за Україну. Всі ми бачили фотографію його руки із синьо-жовтими браслетами на зап’ясті. Він носив їх як оберіг з 14-го року. І ця фотографія стала однією з перших з Ізюма, з місця масового поховання у лісі, яке було виявлено, коли окупанти втекли. Він був справжнім воїном і таким батьком, яким можна лише пишатися. Вічна памʼять і шана герою!» – сказав президент.

Володимир Зеленський звернувся до росіян російською і знову закликав їх чинити спротив путінській мобілізації, а тих, кого призвали, – здаватися в полон українським бійцям. Президент України гарантував, що ніхто в росії не дізнається про їхню добровільну здачу в полон. А якщо вони не схочуть повертатися в росію, їх не обмінюватимуть.

Водночас президент запевнив, що Україна зробить усе для своєї перемоги.

«Ми відповімо агресору на всі удари – по Запоріжжю і Харкову, по Миколаєву, Нікополю, по Донбасу, по всіх наших містах і регіонах... Ми обовʼязково звільнимо всю нашу країну – від Херсона до Луганщини, від Криму, підкреслюю, до Донеччини. Ми не дозволимо окупанту залишитися непокараним. Кожен убивця і кат буде притягнутий до відповідальності за те, що накоїв проти нас, українців», – сказав Зеленський.