Очільник МЗС рФ Сергій Лавров заявив, що всі російські закони і доктрини, включно з ядерною, поширюватимуться і на приєднані через фейкові "референдуми" території України в разі їх закріплення в Конституції росії.

Про це Лавров сказав на пресконференції в ООН, повідомляє російське інформагентство «Інтерфакс».

На запитання, чи буде ядерна доктрина рФ поширюватися на "нові регіони", тобто окуповані території України, якщо вони під час "референдумів" висловляться за приєднання до росії, відповів:

"Уся територія російської Федерації, яка закріплена і додатково може бути закріплена в Конституції російської Федерації, безумовно, перебуває під повним захистом держави, це абсолютно природно. Усі закони, доктрини, концепції, стратегії російської Федерації поширюються на всю її територію".

Коментуючи заяви про неминучу відповідь США в разі "приєднання" до росії окупованих територій, міністр заявив:

"Я б не став тут займатися якимись похмурими прогнозами".

Лавров також сказав, що "постачаючи зброю Києву, США та Євросоюз і НАТО не можуть претендувати на статус нейтральних, тобто не можуть претендувати на те, що вони не беруть участі в конфлікті".

За його словами, Сполучені Штати відправляють в Україну зброю, надають розвідувальні та супутникові дані, що означає, що вони "зовсім не є нейтральними в цій ситуації і є стороною конфлікту".