У державі вже підготовлені відповідні рішення щодо наведення ладу в закупівлях, зокрема, для військових, щодо відносин між центральною владою і регіонами, щодо людей, які діють проти України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 22 січня.

Президент нагадав, що сьогодні Кабінет міністрів України звільнив із посади заступника міністра, який був викритий співробітниками НАБУ.

«У правоохоронців є всі можливості, щоб провести розслідування й спрямувати це провадження до суду. І я хочу, щоб це було нашим сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості. Звичайно, зараз основна увага – це питання оборони, це питання зовнішньої політики, це питання війни. Але це не означає, що я не бачу й не чую, що говорять у суспільстві на різних рівнях – як на центральному, так і в регіонах», – сказав Зеленський.

Він додав, що цей тиждень буде часом відповідних рішень.

«Вже підготовлені ці рішення. Я не хочу зараз анонсувати їх, але все це буде справедливо.Розумію, що привернуло увагу людей. У кожній ситуації ми будемо детально все розбирати. Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових. Тощо. Суспільство отримає повну інформацію, а держава зробить необхідні потужні кроки», – запевнив президент.

.Окрім цього, за його словами, є просування у роботі спеціальних служб щодо людей, «які заслуговують як мінімум санкцій за свою діяльність проти України, незалежності і українського народу». Тут теж будуть відповідні кроки.

«І це не щось тимчасове, це реальне реагування. Це конкретика. Це те, чого ми всі очікуємо від наших інституцій. Від держави. Я хочу, щоб це було зрозуміло: повернення до того, що було колись, до того, як звикли жити різні люди, наближені до державних інституцій, чи ті, хто все життя поклав на гонитву за кріслом... Повернення не буде», – запевнив Зеленський.

Глава держави подякував правоохоронцям, які захищають закон, інтереси держави, забезпечують справедливість, і журналістам, які розбираються з усіма фактами та встановлюють повну картину.

Нагадаємо, 21 січня НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Його Лозинського звинувачують в отриманні хабаря в розмірі 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. 22 січня Кабмін звільнив Лозинського з посади.