Президент України Володимир Зеленський провів у неділю, 29 січня, чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Основна увага, ситуації на фронті, передусім на Донеччині та на південних напрямках.

Про це розповів Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Ситуація дуже жорстка. Бахмутський, Вугледарський та інші напрямки в Донецькій області – це постійні російські штурми. Постійні намагання прорвати нашу оборону. Ворог не рахує людей і попри численні свої втрати зберігає високу інтенсивність атак. У деяких своїх війнах Росія втрачала загалом менше, ніж кладе там, зокрема під Бахмутом. І протиставити цьому можна лише надзвичайну стійкість і повне розуміння того, що, захищаючи Донеччину, наші воїни захищають усю Україну. Бо кожен зупинений крок ворога саме там – це десятки недопущених кроків окупантів на інших напрямках», – сказав президент.

Він відзначив підрозділи, які зберігають позиції і стримують ворожі штурми на Донеччині: бійців 72-ї окремої механізованої бригади та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Також подякував військовослужбовцям 44-ї та 406-ї артилерійських бригад, розвідувальним підрозділа 123-ї та 124-ї бригад тероборони за влучність і хоробрість у боях на південних напрямках.

Зеленський деталізував:

«Головнокомандувач, командувачі оперативних напрямків, міністр оборони доповідали на Ставці сьогодні про характер дій ворога, про наші відповіді, про постачання боєприпасів і техніки бойовим підрозділам. Керівник розвідки доповів про те, як ситуація може змінитися найближчим часом. Робимо все, щоб наш тиск все ж переважив штурмові можливості окупантів. І дуже важливо при цьому зберігати динаміку оборонної підтримки від наших партнерів. Швидкість постачання була й буде одним із ключових чинників у цій війні. Росія сподівається затягнути війну, виснажувати наші сили. Отже, ми маємо зробити час нашою зброєю. Маємо пришвидшувати події. Пришвидшувати постачання й відкриття нових потрібних збройних опцій для України. Цього тижня ми маємо вагомі оборонні результати у відносинах зі Сполученими Штатами, Німеччиною, Польщею, Канадою, Бельгією, Норвегією, Італією та іншими країнами. Наступний тиждень маємо зробити не менш сильним для нашої оборони».

Сьогодні ж президент Зеленський провів тривалу нараду із сектором безпеки – СБУ та інші спеціальні служби.

«Посилюємо нашу державу й будемо зупиняти відповідним чином кожного, хто намагається Україну послабити зсередини», – прокоментував президент.