Стало відомо, що народний депутат Олександр Дубінський за матеріалами СБУ та Державного бюро розслідувань, отримав підозру в держзраді. За даними слідства, він мав позивний «Буратіно» і «входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу ЗС росії (відоме як ГРУ)».

Хто такий Дубінський та в чому його звинувачують розповів в прямому етері ГІТу юрист Центру Протидії Корупції Роман Колюхов.

Зі слів спікера, Дубінський з'явився в українському інформаційному просторі приблизно у 2019 році, тоді він став нардепом і почав активно розвивати свій власний блог, а також до того працював на телеканалі 1+1, який підконтрольний олігарху Ігорю Коломойському. Пізніше, він став там випускати власне шоу, де було багато маніпулятивних матеріалів в яких прослідковувалося відстоювання та лобіювання певних інтересів в тому числі олігарха Коломойського.

«Зрозуміло, що Дубінський виник не просто так, він виконував певне завдання. Яке? це можна було відстежувати власне по його тих меседжах, які він проповідував у своїх телепрограмах і на ютуб каналі та й загалом в публічній комунікації з журналістами», – поділився юрист.

Як зазначив пан Роман, якщо проаналізувати ці його меседжі, то прослідковується певна риторика, яка повністю співпадає з риторикою кремля, тобто це дискредитація українських реформаторів та цілеспрямовані атаки на незалежні інституції (НАБУ, НБУ).

«Коли в ЦПК виявили це, ото відповідно скерували звернення, але Україна побачила результат лише згодом. Оскільки, ми є заявниками у цій справі, як громадська організація, то ми маємо трішки більше процесуальних прав і будемо включатися більш ефективно в цей кейс», - додав експерт.

Дізнавайтеся детальніше про агента «Буратіно» у ВІДЕО: