У Дніпрі викладачка державного медичного університету (ДДМУ) на практичному занятті вимагала від студентки відповідати російською мовою, коли дівчина відмовилася – педагогиня не схотіла приймати її відповідь.

Про мовний скандал розповів підприємець Андрій Табінський у Facebook. В прямому етері ГІТу про ситуацію поспілкувалися зі студенткою університету Магдалиною Пельчар.

Зі слів дівчини,10 листопада на практичному занятті викладачка відмовилася у неї приймати відповідь українською мовою і на додаток, вона змушувала відповідати російською мовою.

«Я не змогла відповісти ворожою мовою. У мене почалася істерика, тому я вийшла з класу і за мною вийшли одногрупники, щоб мене підтримати. Після мого повернення в аудиторію мені знову не дозволили відповісти українською», - розповіла Магдалина.

Студентка зауважила, що на слова одногрупників про те, що дівчина львів'янка та не розмовляє російською мовою, викладачка відповіла, що варто переводитися за кордон. Одногрупники неодноразово робили зауваження викладачці, але вона ніяк не відреагувала.

«Викладачка викладає з початку семестру російською. Керівництво університету з'ясовує обставини та їхня позиція є неоднозначною», - підсумувала Пельчар.

Про те, як розвивається справа у Дніпровському державному університеті дивіться у ВІДЕО: