Сьогодні, 16 листопада, відбулося чергове засідання сесії Волинської обласної ради, на якій депутати проголосували за скандальне рішення про передачу земельної ділянки колишнього обкомівського готелю «Круча» новому власнику.

Про це в прямому етері ГІТу розповіла депутатка Волинської облради Юлія Вусенко.

З її слів, проблема передачі земельної ділянки розпочалася ще в березні цього року, коли депутати передали її в оренду на 49 років.

«Це була абсолютно хибна історія, яка цілком направлена на те, аби кінцевий власник отримав цю землю. […] Там, де ми могли в майбутньому побудувати реабілітаційний центр для військовослужбовців, чи залучити інвесторів вибудувати містечко для ВПО, чи використати площу, продавши її через аукціон і отримавши більші кошти, які можна було б додати до купівлі житла дітям-сиротам, – усе це було нівельовано. За цим стоїть інтерес колишнього голови партії «За майбутнє» Ігоря Палиці», – повідомила пані Юлія.

Про те, як здійснювалася оцінка майна, – каже вона, – нікому невідомо.

«Після того, коли ми віддали земельну ділянку в оренду, багато хто сказав, що голова обласної ради не підпише таке рішення, тому що земля була обрахована за заниженою грошовою оцінкою. Але як сьогодні показала практика нічого абсолютно не зупиняє цю команду і відповідно для того аби допомогти своїм босам вони готові на все», – зазначила депутатка

Як розповіла Юлія Вусенко, вона двічі намагалася запитати в очільника облради Григорія Недопада, хто стоїть за рішенням продажу цієї ділянки, однак відповіді вона не почула.

Детальніше про прийняті рішення на засіданні сесії Волинської обласної ради, дивіться у ВІДЕО: