За результатами дослідження — третина учнів в умовах повномасштабного вторгнення окупантів в Україну не мали постійного доступу до навчання.

Про те, які виклики стоять перед українською освітою і яким чином вдається їх долати розповіла в прямому етері ГІТу заступниця начальника управління, начальниця відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Волинській області Алла Казмірук.

З її слів, у всіх є спільна мета – це якісна освіта.

«Сьогодні такий час, коли ми повинні дуже швидко адаптовуватися бути гнучкими, приймати й реагувати на усі виклики сьогодення, тому що це дійсно зачіпає наших дітей та майбутнє», – поділилася спікерка.

Вона закцентувала на тому, що враховуючи пандемію COVID-19 і повномасштабну війну, у нас є виклики, які призвели до освітніх втрат.

«Серед них є як і матеріально-технічна база – знищення шкіл, так і втрати у навчальному часі, тому що наші діти пішли з очного на дистанційне навчання, відбулися зміни у психологічному стані дітей, батьків та педагогів і звичайно, є зміни у результатах науки», – наголосила пані Алла.

Як зазначила освітянка, щоб оцінити освітні втрати, вони порівнюють очікувані результати із реальними.

«Вони, як снігова куля і якщо з ними нічого не робити, тобто ніяких заходів не приймати, то це буде тільки накопичуватися», – застережила експертка.

Як їх подолати ці проблеми і як допомогти вчителю з ними впоратись, дивіться детальніше у ВІДЕО: