Правоохоронці НАБУ та САП викрили злочинну схему за участю керівництва Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Цю ситуацію прокоментував в прямому етері ГІТу голова правління ГО "Антикорупційний штаб" Сергій Миткалик.

За його словами, керівника та заступника Держспецзв’язку (це орган який відповідальний за безпеку усіх державних національних систем) викрили у заволодінні понад 62 мільйонів гривень державних коштів.

«Це трапилось протягом 2020-2022 років діяльності підконтрольними їм компаніями. До цієї схеми були дотичні представники компанії (свої друзі), які вирішили укласти договір на постачання обладнання. Коли ця приватна компанія купувала обладнання у звичайних виробників і перепродавала її державі, то різниця в ціні становила 62 мільйони гривень», – повідомив експенрт.

З його слів, учасники махінації поділили ці кошти між собою  – це зокрема, керівник Держспецзв'язку Юрій Щиголь, заступник Віктор Жору, а також інші причетні представники приватних компаній.

«Насправді, це досить типова схема, коли є керівники держорганів, які хочуть заробити. Вони залучають до цих оборудок своїх друзів, кумів, партнерів і через підконтрольні їм компанії виводять бюджетні кошти», – наголосив пан Сергій.

Сьогодні цим фігурантам пред’явили підозру Національне антикорупційне агентство України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), які успішно викрили цю справу.

Дізнавайтеся детальнішу інформацію у ВІДЕО: