Все частіше в інформаційному просторі України з'являються вкиди про конфлікт між Офісом Президента та Генеральним штабом ЗСУ.

Чи існує між ними протистояння розповів в прямому етері ГІТу політичний експерт Владислав Оленченко.

З його слів, за цією темою уважно слідкують не тільки українці, а й російська пропагандистська машина, яка радісно схопилась за це, і почала дуже активно розкручувати. В ці баталії включились також політичні опоненти Офісу Президента, які активно почали працювати на захист Залужного від нападок Зеленського.

«Чи є насправді цей конфлікт? Офіційні особи офісу президента кажуть, що ніякого конфлікту немає і що все це ІПСО ФСБ, що ще більше лякає та напружує людей», — повідомив експерт.

Як розповів Владислав Оленченко, є декілька ознак того, що конфлікт все таки є:

«По-перше, це поява третьої статті Генерала Залужного в статті The Economist, де він заявив, що контрнаступ в Україні завершено, а наступного дня виступив Зеленський та публічно заперечив його твердження», —  наголосив політексперт.

По-друге, — каже пан Владислав, — Зеленський без будь-яких пояснень звільнив генерала Хоренка з посади командира Сил спеціальних операцій ЗСУ, бойового генерала на рахунку якого велика кількість успішних військових операцій.

«По-третє, напевно, сюди можна додати, м'яко кажучи, не дуже адекватні пости Мар'яни Безуглої заступника голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки оборони та розвідки. Але вся країна знає, що депутати фракції «Слуги народу» фактично знаходяться під повним контролем Офісу Президента і мають дуже обмежену свободу політичних заяв та дій», —  додав гість.

За його словами, про природу конфлікту можна тільки здогадуватися, бо ходять різні чутки, а офіційного пояснення немає ні від ОП, ні від Залужного.

Про те, як такі баталії впливають на Україну та Західних партнерів, а також чи шукає Офіс Президента заміну Головкому ЗСУ, дізнавайтеся у ВІДЕО: