1 грудня учні Рожищенського ліцею №3 перейшли на дистанційне навчання через розпилення у навчальному закладі перцевого балончика

Про це повідомляє Суспільне.

В понеділок, 4 грудня, діти мають повернутися за парти, розповіла Суспільному директорка ліцею Наталія Яковлева.

30 листопада під час навчального процесу десятикласник розпилив перцевий газ. Зі слів директорки, це сталося на поверсі, де навчаються молодші класи.

Коли учні почали кашляти, каже директорка, то спершу не зрозуміли, якого походження речовина і де вона взялася у школі. Вже поліція встановила, що один із учнів вирішив випробувати, як діє сльозогінний газ.

"Він його нам надав цей перцевий балончик, ми його побачили, все було встановлено, розслідувано. Купив в інтернет-магазині, як пояснював: для самозахисту", — говорить Наталія Яковлева.

На місце викликали швидку і рятувальників. У коментарі Суспільному керівник оперативно-диспетчерської служби Центру екстреної меддопомоги Станіслав Лінік розповів, що після інциденту госпіталізації ніхто не потребував. Допомогу надали лише 11-річному учню, який скаржився на почервоніння очей.

Інспекторка сектору комунікації Нацполіції Волині Марина Балдич говорить, що із батьками підлітка, який розпилив у школі сльозогінний газ, уже провели профілактичну бесіду. Також вони мають сплатити штраф.

"Працівники ювенальної превенції притягнуть батьків підлітка до адміністративної відповідальності. За це загрожує штраф від 850 гривень до 1700 гривень", — зазначила інспекторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У Рожищі відзначають 80-у річницю заснування храму Архістратига Михаїла

Історія сім’ї військового з Рожища: поки тато на фронті, 14-річна донька волонтерить